Yıldızları Hesaplamak Mary Robinette

Yıldızları Hesaplamak Mary Robinette Migros mağazalarında satılmaktadır.

79.0 TL


Migros online mağazasından Satın al

Kitap Tanıtım Yazısı : 


HUGO EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ

NEBULA EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ

LOCUS EN İYİ BİLİM KURGU ROMANI ÖDÜLÜ


Pilot, Fizikçi ve Eş

Takvimler 1952’yi gösterirken devasa bir göktaşı Dünya’ya düştü ve Washington DC de dâhil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kıyılarını harap etti. Bu yıkıcı darbenin ardından bilim insanları, yakın gelecekte Dünya’nın yaşanamaz derecede soğuk bir gezegene dönüşeceğini hesapladı. Artık insanlığın önünde varlığını sürdürebilmek için uzayı kolonileştirmekten başka bir yol kalmamıştı.


Deneyimli bir pilot ve kıvrak zekâlı bir matematikçi olan Elma York, hızlandırılmış uzay programına katılarak üstün becerilerini insanlığın hizmetine adadı. Aklında ise tek bir şey vardı: İlk kadın astronot olabilmek. Ancak bu ideali onu, bir yandan kısıtlı imkânlarla bir yandan da erkek egemen yapıyla amansız bir mücadeleye itecekti.


Astronot Kadın serisinin Hugo, Nebula ve Locus ödüllü ilk romanı Yıldızları Hesaplamak, bir kadının hem doğaya hem de topluma karşı verdiği savaşın hikâyesi.


***


“Yıldızları Hesaplamak, olayların başka nasıl gelişebileceğinin harikulade ve bilime uygun bir anlatımı. Bu alternatif tarih macerasında, Kowal hem bilimdeki hem de tarihteki ustalığını konuşturuyor.” 


Andy Weir 


Yazar Hakkında:



Mary Robinette Kowal, bilimkurgu türündeki Astronot Kadın serisinin yanı sıra Glamourist Histories başlıklı fantastik kitaplarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Mary Robinette Kowal, 1969 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Carolina eyaletinde dünyaya geldi. 

Dört Hugo ödülüne ek olarak, Nebula ve Locus gibi diğer birçok saygın ödülün de sahibi olan yazarın öyküleri, Strange Horizons ve Asimov’s gibi yayınlarda ve Yılın En İyi Öyküleri başlıklı çeşitli seçkilerde yer aldı. Ayrıca tamamı kendi öykülerinden oluşan Word Puppets ve Scenting the Dark and Other Stories gibi derlemelere imza attı.

Astronot Kadın serisinin ilk romanı Yıldızları Hesaplamak, aynı yıl Hugo, Nebula ve Locus ödüllerini kazanmayı başaran on sekiz kitaptan biri olarak tarihe geçti. Aynı zamanda SAG/AFTRA bünyesinde profesyonel bir kuklacı ve seslendirme sanatçısı olan Kowal, eşi Rob ve sahip olduğu bir düzine daktilosuyla birlikte Nashville’de hayatını sürdürüyor.


  • Yıldızları Hesaplamak Mary Robinette ne kadar?
  • Yıldızları Hesaplamak Mary Robinette kaç lira?
  • En ucuz Yıldızları Hesaplamak Mary Robinette nerede?
ve benzeri soruların yanıtlarını indirimlerfirsatlar.com adresinde bulabilirsiniz.